Bu Blogda Ara

16 Temmuz 2017 Pazar

Uçuk

Uçuk hastalığı herpes simpleks virüsünün neden olduğu cilt ve mukozalarda gözlenen içi su dolu keselerden ibaret bulaşıcı bir hastalıktır.

Uçuk Hastalığı Organlara Nasıl Etki Eder?
1.yüz, dudaklar, burun ve ağız içinde su dolu kabarcıklar oluşturur. Bu kabarcıklar çok kısa süre içerisinde açılıp üzerileri ülserleşir ve yakındaki diğer küçük ülserlerle birleşme eğilimi gösterirler.Ardından üzeri kabuklaşan bu yaralar kapanır. Kabuklar sarı beyaz renktedir. Daha sonra kabuklar kendiliğinde yumuşayarak düşerler.İlk başta kahverengi bir leke bırakır. Daha sonra kahverengi bir ize dönüşür.
2.Kadında vajina dış dudakları, iç kısmı anüs ile vajina arasındaki bölgeyi, rahim ağzını erkekte penisin özellikte gövdeyi yakın kısmını, nadiren penis başını ve testisleri tutabilir.


Uçuk Hastalığı Nasıl Bulaşır?

Uçuk hastalığı temas ile bulaşır. Öpüşme cinsel ilişki aynı havluyu kullanma gibi temas doğrultusunda uçuk bulaşır. Virüsler deri yada mukozada ki çatlaklarla vücuda girer. Liflere ilerleyip ana merkezine yerleşirler. Ardından da lezyonları oluşturmaya başlarlar. Virüsler yerleştirdikleri yerde ölmezler. Yapılan tedaviler doğrultusunda hastalık oluşturmalarını önlerler veya en azından azaltmak için yapılır.


Hastalık Hangi Durumlarda Kendini Gösterir?

Yeterli beslenmeme durumunda aşırı A vitamini alındığında aşırı alkol tüketiminde yoğun stres dönemlerinde ve bağışıklık sisteminin bozulduğu zamanlarda adet dönemlerinde sık cinsel ilişkiye girildiği dönemlerde kişisel hijyen yetmezliklerinde hastalık tekrarlamaya başlar. Hastalık 20 gün kadar sürebilmektedir.


Uçuk İçin Tıbbi Yöntemler
  • Uçuk ilaç dışında uygulanan tıbbi yöntemlerle geçebilir. Bu yöntemlerden biriside lazer tedavisidir. Özellikle diş doktorlarınca tercih edilen lazer sistemleri de yapılan uçuk tedavisinde ileri derecede etkili sonuçlar verir.
  • Uçuk tedavisi için özellikle oje çıkarmak amaçlı kullanılan aseton olumlu etkilere sahip bir maddedir. Bu yöntem sizler için şaşırtışı gelebilir. Ancak etkili bir yöntem olmasından dolayı kulak çubuğu üzerine birkaç damla damlatarak uçuğun çevresine ve üzerine bastırmak da uçuk üzerinde etkili olacaktır.
  • Uçuk tedavisi için meyan kökü bitkisi de oldukça faydalar sağlamaktadır. Meyan kökü bitkisinin bünyesinde barındırdığı Glycyrrhizinic asit var olan uçuk üzerindeki etkisinin yanı sıra uçuğun sıçrayarak başka kısımlara yayılmasına engel olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

diyabet eğitimi

DİYABET EĞİTİMİ Diyabet 20. yy.da hızla gelişim gösteren bir hastalık. Her geçen gün diyabetli hasta sayısı artmaktadır.Dünya genelinde ...