Bu Blogda Ara

1 Kasım 2017 Çarşamba

YÜRÜYÜŞ YAPMANIN FAYDALARI

Günlük yaşamımızda en kısa mesafeye bile özel aracıyla veya toplu taşıma aracılığıyla gittiğimiz için yeteri kadar yürümüyoruz. Yaptığımız bir ankette 1360 kişiye günde 10 Bin adım atıp atmadığnı sorduk ve 360 kişinin günlük 10 Bin adım attığını gördük. 
Yaptığımız çalışmada yetişkinlerin %74 ü düzenli olarak yürümüyor. Bu oran sağlıksız bir şekilde yaşadığımızı ve artan teknoloji ve günlük yaşamımızın çok daha kolay hale gelmesinden dolayı daha da sağlıksızlaştırmaktadır.

Öncelikle spor yaptığınızda kendinize güveniniz gelir.Daha doğru karar almanızı sağlar. Kalp atış hızınızı arttırır.
Serotonin hormonu insanda büyük bölümü mide-bağırsak mukozasındaki enterokromafin hücrelerde bulunur.Serotonin bundan başka kanda trombositler içinde ve santral sinir sisteminde (SSS)'de de bulunur. Gastrointestinal kanalda bağırsakların hareketlerini artırır. Serotonin vazodilatasyon yaparak kan akımının sürekliliğini sağlar.
5-HT, 5-HT3 reseptörleri üzerinden etki göstererek nosiseptif (ağrıya aracılık eden) duyusal sinir uçlarını stimüle ederler.
Ayrıca serotonin hormonunun artması pozitif bir ruh halinin oluşmasına sebep olur. Bu sebeple bazı psikiyatristler hastalarına tedaviye ek olarak spor yapmaları gerektiğini söyler.
Bunların yanı sıra yürümek uyku sistemini düzenler,felç riskini azaltır,bağışıklık sistemini güçlendirir,hafızayı kuvvetlendirir,osteoporoz riskini azaltır,cilt yaşlanmasını önler.

Bütün bu bilgiler üzerine yürüyüş ve egzersiz yapmanın çok faydalı olduğunu bilmemiz gerekiyor. Günlük düzenli olarak yürüyüş yapmanızı ve 10 Bin adım atmanızı öneririz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

diyabet eğitimi

DİYABET EĞİTİMİ Diyabet 20. yy.da hızla gelişim gösteren bir hastalık. Her geçen gün diyabetli hasta sayısı artmaktadır.Dünya genelinde ...