Bu Blogda Ara

15 Ocak 2018 Pazartesi

Konjonktivit (göz iltihabı)























Hasta Öyküsü

8 yaşında S.E isimli erkek hastamız 4 gündür devam eden gözde yanma,kızarma,kaşınma şikayetleri ile hastaneye başvurmuştur.Gerekli muayene yapıldıktan sonra hastaya konjonktivit teşhisi koyulmuştur.


1.FUCİTHALMİC VİSKOZ GÖZ DAMLASI %1 (Etkin madde:fusidik asit )

Konjunktivit,blefarit,hordeolum,keratit,dakriyosistit,yabancı cisimciklerin gözden uzaklaştırılması ile ilgili bakteriyel göz enfeksiyonlarında kullanılır. 

Uygulama şekli

FUCİTHALMİC, her bir göze günde iki defa 1'er damla(12 saat arayla) damlatılır. Tedaviye göz normal haline geldikten sonra en az 2 gün daha devam edilmelidir.Gözde konjonktival kese içine damlatılır.

Uyarı:İlacı kullanırken gözde lens olmamalıdır.Hijyene önem verilmelidir.

Yan Etkileri:

Uygulama yerinde batma, yanma, rahatsızlık, sızlama, iritasyon, kaşınma, kırgınlık, kuruluk hissi, geçici bulanık görme gibi yan etkileri olabilir.


2.TOBRASED STERİL GÖZ MERHEMİ %0,3(Etkin madde: Tobramisin)   

Duyarlı patojenler nedeni ile gelişmiş göz ve adnekslerin eksternal enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.

Uygulama şekli:

Günde iki defa 12 saatte bir , bir miktar (1.5 cm uzunluğunda bir şerit) merhem, hasta gözün/gözlerin konjunktiva kesesine uygulanır.Tedavi süresi genellikle 7-10 gündür.
Tüp ucunun ve merhemin kirlenmesinin önlenmesi için, göz kapağına ve etrafına ve diğer yüzeylere tüpün ucuyla dokunmamaya özen gösteriniz.

Uyarı:Uygulama esnasında lens kullanmayınız.

Yan etkileri:
Oküler rahatsızlık, lokal oküler toksisite ve aşırı duyarlılık, göz şişmesi, konjunktival eritem, oküler hiperemi görülebilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

diyabet eğitimi

DİYABET EĞİTİMİ Diyabet 20. yy.da hızla gelişim gösteren bir hastalık. Her geçen gün diyabetli hasta sayısı artmaktadır.Dünya genelinde ...